joi, 9 aprilie 2009

Panouri solare

Panourile solare sunt capabile sa capteze radiatia solara in proportie de 95%, facand din acest sistem, unul dintre cele mai cautate in materie de creare a energiei regenerabile.

Spre deosebire de alte tari care au inteles importanta si beneficiile aduse de introducerea pe scara larga a tehnologiei ce creeaza energie regenerabila, Romania nu a trecut inca de la etapa de moft tehnologic, la cea de necesitate urgenta. Acest tip de energie are avantaje incomparabile fata de energia conventionala, nu doar prin prisma beneficiilor materiale ci si din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

Spre deosebire de combustibilii fosili, energia solara ne va fi la indemana inca cel putin cinci miliarde de ani. Putem usor concluziona ca aceasta sursa este practic inepuizabila, indiferent de necesarul de energie al populatie planetei.

In prezent, energia solara este indeosebi folosita in producerea apei calde menajere, cu ajutorul panourilor solare. Un bun exemplu, pentru Romania, asupra potentialului captarii energiei solare prin panouri fotovoltaice ar fi urmatorul: exploatarea intregul potential solar, ne-ar asigura 50% din necesarul de apa calda menajera, sau 15% din cota de energie termica.

3 comentarii: