joi, 29 iulie 2010

5.000 de cereri pentru programul "Casa Verde"

Programul Casa VerdeIn prima luna de la debutul programului "Casa Verde" au fost depuse peste 5.000 de cereri pentru aplicarea la acest program, banii fiind deja pregatiti pentru a fi virati in conturile celor care au despus aceste cereri, a declarat, la Targoviste, ministrul Mediului, Laszlo Borbely pe data de 27 iulie 2010.

El a precizat ca 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pe programul ''Casa Verde'', iar solicitantii vor primi banii dupa receptia lucrarii.

''Dupa o luna de zile, avem 5.315 cereri din toata tara. Avem banii necesari ca sa rezolvam problema. Deja 500 de contracte vor fi semnate in urmatoarele zile. Cetateanul isi face investitia, vine cu receptia si cu garantia si noi viram banii in contul lui", a precizat ministrul Laszlo Borbely.

Solicitantul trebuie sa prezinte actul de proprietate, sa demonstreze ca nu are datorii la stat si ca are un cont la banca. Acesta poate beneficia de 6.000 de lei pentru panouri solare sau pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti sau biomasa si 8.000 de lei in cazul pompelor de caldura.

Programul ''Casa Verde'' a debutat pe 1 iulie 2010. El isi propune sprijinirea persoanelor care isi instaleaza sisteme de incalzire ce utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a fost prezent, marti, la Targoviste, unde a semnat, impreuna cu directorul Companiei de Apa Targoviste-Dambovita, contractul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu