vineri, 17 februarie 2012

Sfaturi pentru un regim alimentar sanatos

Cei mai nocivi factori pentru un regim alimentar sanatos sunt grasimile. Acestea se gasesc atat in carnea de porc, dar mai ales in mancarurile gen fast-food.

Exista si grasimi bune! Primul pas pentru un regim alimentar sanatos este inlocuirea consumului de carne de porc cu cea de peste, vita sau pui. Alimente ce contin grasimi bune sunt si semintele, soia, maslinele sau avocado.

Cu toate ca este cel mai utilizat, uleiul de floarea soarelui nu este bun pentru organismul uman. Pe cat posibil ar trebui inlocuit cu uleiul de masline extravirgin. Aparitia unei boli cardiovasculare scade foarte mult daca renuntati la a mai praji in untura.

Sarea (iodata sau neiodata) se numara printre factorii principali in aparitia hipertensiunii arteriale. Poate fi inlocuita cu diverse mirodenii sau ierburi, acestea aducand si un plus de savoare mancarii.

Cea mai sanatoase metoda de a gati este preparea mancarii cu ajutorul aburilor, astfel alimentele se coc (fara a se fierbe, procedeu prin care sunt distruse multe vitamine), pastrandu-si astfel proprietatile nutritive.

Nu in ultimul rand, pentru persoanele ce tin diete sau cure de slabire, regimul alimentar este la fel de important, chiar daca anumite diete impun evitarea anumitor alimente sau produse, nu uitati, corpul uman are nevoie si de glucide, lipide si proteine.

La inceput poate parea destul de greu, dar nu uitati, un regim alimentar corespunzator este foarte important pentru sanatatea dumnavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu